Licht en kracht installaties:

ElektrotechniekLicht en kracht installaties zijn veelal het kloppende hart van uw organisatie. Voor u is dan van groot belang dat u hiervoor een vakkundig bedrijf inschakelt. DuurzaamTS adviseert, legt aan en onderhoud uw installaties. Wij staan voor u klaar waar het gaat om de grotere bedrijfsinstallaties met machine aansluitingen etc., maar ook voor nieuwbouw woningen of uw aanbouw zijn wij de partner welke desgewenst gecombineerd met andere disciplines uw zorg uit handen neemt.


Vraag eens een gesprek aan met een van onze adviseurs als het gaat om:

- Engeneering van installaties,
- Verdeelinrichtingen,
- Kanalisatie,
- No Breaksystemen en
- TekenwerkDomotica:
Het woord domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica. Domotica staat voor elektronische communicatie tussen allerlei toepassingen in woon en werkomgevingen.
DuurzaamTS is de spil waar het gaat om het maken van koppelingen. Hierbij draait het niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.Telecommunicatie:
DuurzaamTS geeft u de mogelijkheid zaken te doen met een installateur welke een compleet netwerk-bekabeling-systeem levert, die multifunctioneel is. Op een centraal punt wordt een patchkast geplaatst. Daar vanuit wordt de bekabeling in een stervormige structuur naar de werkplekken gebracht, waar de walloutlets worden afgemonteerd. Wij kunnen uw patchkast zo indelen, dat er ook apparatuur als hubs, switchen, routers en servers ingeplaatst kan worden.
Een korte samenvatting van wat wij voor u kunnen betekenen:
- Installeren van een compleet netwerk
- Uitbreiden van bestaande netwerken
- Certificeren van bestaande netwerken
- Aanleg van CAT 5, CAT 5e en CAT 6 netwerken
- Aanleg van glasvezelbekabeling
- Leveren van patchkasten
- Leveren van patchsnoeren splitters e.d.
- Levering van AMP, Avaya, Nexans en vele andere merken
- Aanleg van kabelgoot voorzieningen
- Levering van 230 volt voedingen
- Levering van nobreak systemen van groot tot kleinVerlichting:
Bij DuurzaamTS erkennen wij dat licht een bron van energie is als het gaat om:
- Productiviteit.
- Sfeer.
- Veiligheid.
- Attentiewaarde.

 

Goede verlichting stimuleert en ondersteunt werkzaamheden, zorgt voor veiligheid op de werkvloer en beveiligt gebouwen en terreinen. Verlichting brengt ook sfeer en verhoogt daardoor het plezier van bijvoorbeeld winkelend publiek. Op deze wijze wordt het doen van aankopen beïnvloed en gestimuleerd.

 

DuurzaamTS houdt zich dagelijks bezig met het ontwerpen en realiseren van complete verlichtingsinstallaties voor kantoren, instellingen, bedrijfsruimtes en bedrijfsterreinen (o.a. parkeerplaatsen). Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het uitlichten van showrooms, winkels, etalages en gebouwen. Met onze kennis en ervaring kunnen we een flexibel lichtplan ontwerpen evt. samenspraak met onze leveranciers waarbij rekening wordt gehouden met veranderingen die met name winkels en showrooms plaatsvinden. Ook voor lichtmetingen zijn wij uw partner. DuurzaamTS is ook de leverancier voor lichtbronnen. Speciale verlichting voor uw producten, denk hierbij aan vlees, vis, brood, kaas en zuivelproducten of aan audio/video apparatuur, auto's en meubels. Voor ieder plan de specifieke kleuren en uitstraling.Noodverlichting:

NoodverlichtingDuurzaamTS kan u helpen met het ontwerp maar ook met het verrichten van licht metingen onderhoud en het opstellen van een logboek. Bij ons kunt u terecht voor degelijke noodverlichting met eigentijds vormgeving al dan niet geïntegreerd in algemene verlichtingsarmaturen. Eenvoudig gezegd vallen onder de term noodverlichting volgens de NEN-EN 1838 vluchtrouteverlichting, anti-paniekverlichting en verlichting van werkplekken met verhoogd risico. Op deze pagina lichten wij deze begrippen kort toe.

 

- Vluchtrouteverlichting
De vluchtrouteverlichting moet zeker stellen, dat de vluchtmogelijkheden goed kunnen worden herkend en op een veilige manier kunnen worden gebruikt. Vluchtrouteverlichting bestaat uit de vluchtweg verlichting (verlichting van de route zelf) en vluchtweg aanduiding. Vluchtweg aanduiding bestaat uit beeldtekens, de pictogrammen. Deze wordt in detail beschreven in de NEN 6088.

 

- Anti-paniekverlichting
Deze verlichting dient paniek te voorkomen en personen in staat te stellen een plaats te bereiken waar de vluchtroute kan worden herkend.

 

- Verlichting van werkplekken met verhoogd risico
Deze dient ervoor te zorgen dat personen, die door het wegvallen van verlichting in een mogelijk gevaarlijke situatie verkeren, voldoende licht hebben om een gevaarlijk proces af te sluiten en aansluitend veilig te vluchten.

 

Regelgeving en normering
In feite doen twee wetten een uitspraak over noodverlichting, deze worden aangevuld door een aantal normen. Zoals:
- Het Bouwbesluit
- De Arbo-wet
- De Normering

 

Vraag eens geheel vrijblijvend om advies.