Overweegt u een warmtepomp?

Ononderbroken zijn ze op de radio, bedrijven stappen massaal over en de overheid geeft er subsidies voor: de warmtepomp. Ontzettend spannend, zo’n nieuwe trend, maar hoe werkt een warmtepomp precies? Welke soorten zijn er? En wellicht veel belangrijker: hoe kunt u geld besparen en uw rendement optimaliseren?

Op de afbeelding rechts ziet u de warmtepomp, waar de energie van buiten omgezet wordt naar bruikbare energie voor binnen. In het grote verzamelvat wordt de gewonnen energie opgeslagen. De Passive Cooling Module (PCM) in het midden is een vast onderdeel van warmtepompen. Met de PCM is het mogelijk om in de zomervperiode uw huis te koelen; het zogenaamde ‘vrije’ koelen. De geregenereerde warmte uit de woning wordt hiermee opgeslagen in de bron.

Warmtepomp, PCM en Verzamelvat (v.l.n.r.)


Hoe werkt een warmtepomp?

Werking van de warmtepomp

In het kort: met een warmtepomp wordt uw huis (en eventueel water) verwarmd met warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het verzamelvat werkt als opslag, voor wanneer de natuur even niet meewerkt.

Heeft u meer vragen? Neem vrijblijvend contact op met onze medewerkers en zij helpen u graag verder.

Welke type warmtepompen zijn er?

Bij DuurzaamTS wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten warmtepompen:

  • Lucht/Lucht warmtepomp
  • Lucht/Water warmtepomp
  • Water/Water warmtepomp

Maak gebruik van de warmtepompverkenner of neem vrijblijvend contact op en ontdek direct welke het beste bij uw situatie past!

Warmtepompverkenner >>

DuurzaamTS is uw totaalinstallateur door kennis en ervaring, met een streven om met het actuele marktaanbod een voordelige aanbieding te doen.

Links: uit de buitenlucht wordt energie gehaald, waarmee uw water verwarmd wordt. Hierdoor wordt niet alleen uw radiator verwarmd, maar ook uw tapwater. Recht: Met een lucht/lucht warmtepomp wordt energie uit de buitenlucht gehaald en omgezet in warme lucht die uw woning op aangename wijze verwarmen kan.

Wat zijn de gevolgen voor mijn portemonnee?

Inzicht in rendement

Deze vraag is niet zomaar te beantwoorden! Uw persoonlijke situatie en wensen zijn het uitgangspunt bij uw aankoop. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een voordelige prijsindicatie. Door goed op de hoogte te blijven van het actuele marktaanbod en niet aan een vaste leverancier gebonden te zijn, weten wij vaak de meest goedkope, duurzame installaties aan te bieden.

Deze tips, trucks en hulpmiddelen kunnen de berekening van uw opbrengsten eenvoudig maken. Bekijk prijs, kosten en opbrengsten hier of ga direct naar subsidies.